Afdrukken

Het Australische Mount Nardi onderzoek

Het Australische Mount Nardi bio-diversiteits-onderzoek beschrijft de verwoestende impact van de komst van 3G- en 4G-zendmasten in een ongerept natuurgebied in het regenwoud van Oost-Australië.
UNESCO heeft dit onderzoek naar de impact van straling van zendmasten op dieren laten doen in een natuurgebied op de berg Nardi Nightcap in de Gondwanaregenwouden van Australië. Het onderzoek was voorafgegaan door een nulmeting en vond plaats over een periode van 15 jaar (2000 tot 2015) onder leiding van botanicus Mark Broomhall.

De eind-conclusie van het onderzoek was: “De plaatsing van zendmasten op Mount Nardi heeft over de afgelopen 15 jaren een verwoestende impact gehad. Draadloze technologie is een sluipmoordenaar. Zij veroorzaakt genetische achteruitgang op een immer uitbreidende schaal.”

Lees hier het volledige rapport (in het Engels).

Effect van electromagnetische straling op bomen

green 1072828 960 7201Er zijn diverse onderzoeken gedaan naar de effecten van electromagnetische straling op bomen (in het bijzonder t.g.v. mobiele telefonie). Een aantal onderzoeksresultaten zijn weergegeven in onderstaande artikelen. De teksten zijn in het Nederlands, Duits en Engels.

Bij de eerste drie referenties hieronder gaat het om één en hetzelfde onderzoek. De eerste betreft een samenvatting van het onderzoek (Nederlands). De tweede ref. is een uitgebreidere beschrijving van het onderzoek in het Duits. In de derde ref. zijn foto's van de onderzochte bomen te zien (Engels).

Schade aan bomen door mobiele telefoonstralen

Schade aan bomen (Duits)

Trees in Bamberg and Hallstadt in the radiation field of 65 mobile phone base stations (Engels)

Er zijn ook vele video's over de effecten van straling op bomen op internet te vinden. Een kleine selectie van een aantal korte video's is hieronder weergegeven:

Straling gsm en draadloos internet maakt bomen ziek 1 (video uit 2010)

Straling gsm en draadloos internet maakt bomen ziek 2 (video uit 2010)

Symposium "Bomen en het effect van elektromagnetische straling" 18-02-2011 (waar nodig is deze video ondertiteld in het Nederlands)

Effect van electromagnetische straling op insecten

honey bee 4314838 340

De aantasting van bijen door electromagnetische straling wordt beschreven in "The Honey Bee's Plea" (Engels) (jan. 2020).

Signalen van mobiele telefoons kunnen zijn medeverantwoordelijk voor de mysterieuze verdwijning van honingbijen. Dit wordt beschreven in een andere publicatie.

De afwezigheid van insecten in en rond de bloembakken in de Engelse plaats Gateshead is te zien in deze korte video (Engels).

Artikel "Straling van mobiele telefoons kan insecten doden". Dit artikel (van 8 okt. 2020) geeft een samenvatting van het zeer uitgebreide onderzoen over dit onderwerp door Alain Thill: "Biologische Wirkungen elektromagnetischer Felder auf Insekten (maart 2020; in het Duits). Lees het gehele onderzoek hier.

Artikel door Daniel Favre, van 7 aug. 2017. "Er wordt vaak gesteld dat er gebrek is aan wetenschappelijk bewijs met betrekking tot de negatieve effecten van electro-magnetische velden op dieren. Dit artikel beschrijft een experiment dat is uitgevoerd op bijen. Het experiment laat duidelijk de negatieve effecten van electro-magnetische velden op het gedrag van deze insecten zien. Het experiment zou door andere onderzoekers herhaald moeten worden, zodat het gevaar van door mensen geïntroduceerde electro-magnetische straling (voor bijen, de natuur en dus mensen) aan iedereen duidelijk wordt." Deze publicatie is in het Engels. Het gehele artikel leest u hier.

Effect van electromagnetische straling op micro-organismen

bacteria 359956 340

Electromagnetische straling heeft een stimulerend effect op de groei van bacterién en schimmels en op de door micro-organismen geproduceerde gifstoffen. Een en ander wordt toegelicht in dit artikel en deze video (uit 2011).

 

 

Aardbeien Wifi test

aardbeien 1

In deze video wordt het effect van een Wifi signaal (in de vorm van schimmelgroei) op een bakje aardbeien gedemonstreerd.